Sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus

25-05-2020
33 keer bekeken 0 reacties

Door voldoende te bewegen kan je gezond, fit en vrolijk blijven. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan. Het NOC*NSF heeft samen met andere partijen een document opgesteld met beweegtips, zodat je toch genoeg kan bewegen en veilig kan sporten.

Dat je door voldoende te bewegen gezond, fit en vrolijk kan blijven, dat wisten we al. Zo wordt de kans op hoge bloeddruk, hart-en vaatzieken, longklachten, depressie, suikerziekte en vele andere chronische ziekten door bewegen en sporten op langere termijn stukken kleiner. Echter, in deze tijden van het coronavirus, komt bewegen en sporten onder druk te staan.

Samen met het Amsterdam Universitair Medisch Centrum, de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond, de Vereniging voor Sportgeneeskunde, heeft NOC*NSF een document opgesteld met sport- en beweegadviezen in tijden van het coronavirus. Het doel van dit document is het geven van voorlichting over sporten en bewegen als je:

  1. geen klachten hebt,
  2. Wel klachten hebt van neusverkoudheid/hoesten /keelpijn/benauwdheid
    en/of koorts en
  3.  als je ziek bent geweest.

Op deze manier zorg je, ook met het coronavirus in ons midden, toch voor genoeg beweging en kan je op een veilige manier sporten. 

Klik hier voor een link naar het document.

Klik hier voor een link naar de informatie op de website van het NOC*NSF.

 

Afbeeldingen

Twitter

0  reacties

Cookie-instellingen