(Speciaal) basisonderwijs in de Hoeksche Waard vanaf 11 mei open

May 17, 2020
27 keer bekeken 0 comments

Vanaf 11 mei is het (speciaal) basisonderwijs deels weer open. Vanaf 8 juni gaan de scholen, indien de RIVM-maatregelen het toelaten, volledig open. Ook het leerlingenvervoer rijdt weer vanaf 11 mei. Wat dat voor de kinderen en ouders betekent, lees je hier.

Vanaf 11 mei zijn de basisscholen weer open. Leerlingen gaan de helft van de lestijd naar school, in aangepaste groepen. De andere helft van de lestijd wordt thuis ingevuld. De scholen geven thuisopdrachten mee voor de dagen dat de kinderen niet op school zijn. De kinderen maken die opdrachten zelfstandig, er vindt geen afstandsonderwijs door een leraar plaats op die dagen. Vanaf 8 juni gaan de scholen, indien de RIVM-maatregelen het toelaten, volledig open.

Alle informatie over lestijden, thuiswerkopdrachten, halen en brengen van kinderen naar school etc. worden door de basisschool van jouw kind(eren) gegeven. Heb je er vragen over, neem dan contact op met de leerkracht of directeur van de school.

Speciaal basisonderwijs en leerlingenvervoer
Het speciaal basisonderwijs is vanaf 11 mei volledig open. Alle leerlingen kunnen de volledige gebruikelijke lestijden naar school. Heb je hier vragen over? Neem contact op met de leerkracht of directeur van de school.

Ook het leerlingenvervoer naar en van het speciaal basisonderwijs wordt weer op de gebruikelijke manier ingezet. De vervoerders hebben een eigen coronaprotocol, waarover ouders door de vervoerder zijn geïnformeerd. Heb je hier vragen over, neem contact op met het bedrijf die uw kind(eren) van en naar school brengt.

Richtlijnen in en om de scholen
In en om de scholen gelden specifieke richtlijnen, gebaseerd op de RIVM-richtlijnen. Denk aan 1,5 meter afstand houden tussen kind en volwassenen en volwassenen onderling, geen ouders en alleen noodzakelijkeexternen op school, halen en brengen van uw kind(eren) etc.  Alle ouders zijn over de richtlijnen geïnformeerd door de gemeente en de scholen.

Wanneer blijft je kind thuis?
Kinderen (én volwassenen) blijven thuis bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden Celsius) of koorts. Als je kind 24 uur klachtenvrij is, dan mag hij of zij weer naar school. Kinderen (én volwassenen) blijven ook thuis als iemand anders in het gezin verkouden is én koorts heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je kind weer naar school.

Veel gestelde vragen
Op de website van gemeente Hoeksche Waard staat een overzicht van veel gestelde vragen. Klik hier voor een link naar het overzicht.

Images

Twitter

0  Comments

Cookie settings