Kinderopvang in de Hoeksche Waard vanaf 11 mei open

May 17, 2020
24 keer bekeken 0 comments

Vanaf 11 mei is de kinderopvang, inclusief gastouders en peutergroepen/peuterspeelzalen, weer volledig open. Wat dat betekent, lees je hier.

Vanaf 11 mei is de kinderopvang, inclusief gastouders en peutergroepen/ peuterspeelzalen, weer volledig open. De kinderen kunnen gebracht worden op de gebruikelijke tijden en worden opgevangen in de gebruikelijke groepen.

De buitenschoolse opvang is beschikbaar op de dagen dat jouw kind op school les krijgt. Eventueel kan jouw vaste opvangdag geruild worden naar een schooldag. Dit is afhankelijk van de ruimte die de buitenschoolse opvang daarvoor heeft. De uren die jouw kind opgevangen wordt, zijn uiteraard conform het contract dat je hebt afgesloten met de kinderopvang. Op de dagen dat je kind thuis schoolopdrachten maakt, is er dus geen buitenschoolse opvang mogelijk.

Uitzondering hierop is de noodopvang, voor kinderen van ouders in cruciale beroepsgroepen en voor kinderen in kwetsbare thuissituaties. De basisschool biedt voor hen ook opvang onder schooltijden op de dagen dat een kind niet is ingeroosterd voor een lesdag op school. Dit kan eventueel aangevuld worden met noodopvang bij de buitenschoolse opvang.

Ook voor kinderen van 0-4 jaar die in deze doelgroep vallen blijft er noodopvang beschikbaar.

De noodopvang is zonder (extra) kosten.

Heb je hier vragen over?
Neem dan contact op met de kinderopvangorganisatie, waarmee je een contract hebt.

Wanneer blijft je kind thuis?
Kinderen (én volwassenen) blijven thuis bij neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 graden Celsius) of koorts. Als je kind 24 uur klachtenvrij is, dan mag hij of zij weer naar de opvang. Kinderen (én volwassenen) blijven ook thuis als iemand anders in het gezin verkouden is én koorts heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je kind weer naar de opvang.

Veel gestelde vragen
Op de website van gemeente Hoeksche Waard staat een overzicht van veel gestelde vragen. Klik hier voor een link naar het overzicht.

Images

Twitter

0  Comments

Cookie settings