Aftellen naar de voorjaarsvakantie

Marcella Boet 13-02-2024
49 keer bekeken 0 reacties

Nog een paar dagen en de voorjaarsvakantie gaat weer van start. Opvallend vaak heb ik deze week om mij heen gehoord dat mensen hier wel echt aan toe zijn. Kinderen zijn moe, verkouden, grieperig of hebben er simpelweg even niet meer zoveel zin in. Hoog tijd om een weekje lekker te kunnen relaxen.

Ten eerste is het vaak natuurlijk heel erg fijn om de kinderen lekker een weekje thuis te hebben en om even een wat rustiger ritme aan te houden. Maar soms kan het ook best een uitdaging vormen. Soms moet je als ouder namelijk gewoon werken en kan het flink lastig zijn om de opvang in deze week rond te krijgen voor je kinderen. Of kan het zo zijn dat je kinderen juist heel erg gebaat zijn bij de structuur van school en dat dit met een week onderbreking ineens ingewikkeld wordt. Maar ook als je het financieel lastig hebt kan de vakantieweek een ware uitdaging vormen.

Wij vinden het belangrijk om hier op ons platform ook bij stil te staan en om hier aandacht aan te besteden. Dit alles in het kader van “ouderschap eerlijk verteld”. Onderaan de streep doen we namelijk allemaal heel erg ons best om onze kinderen op te laten groeien tot gelukkige en veerkrachtige volwassenen.

Dit lukt de ene dag wat beter dan de andere en soms zelfs het ene uur of de ene minuut. Wij hopen dan ook dat dit platform een plek mag gaan vormen waar je verbinding, antwoorden, kennis, tips, steun en inspiratie mag vinden.  

Een plek waar je kan voelen dat je het niet alleen hoeft te doen, want “ It takes a village to raise a child” en dat dorp start hier.

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen