Samen Schitteren

Marcella Boet 18-01-2024
45 keer bekeken 0 reacties

“Volg je hart en ga doen waar je van gaat schitteren” dit is de slogan van het theaterstuk Samen Schitteren. Een stuk dat is vormgegeven door een muziekdocent, kindercoach en theatermaker. Zij bundelden met elkaar de krachten met als resultaat een prachtig en inspirerend theaterstuk

Het doel van dit stuk is om kinderen meer weerbaar te maken! Door op een interactieve en muzikale manier aan de slag te gaan ontstaat er een magische beleving waar thema’s aan bod komen als de kracht van je gedachten, het krijgen van zelfvertrouwen maar ook veerkrachtig zijn!

En dat dit stuk van grote maatschappelijke waarde is dat is een gegeven. De manier waarop je namelijk als (jong) volwassenen met problemen in het leven omgaat, wordt vooral bepaald in je vroegste jeugd. Daarom is het belangrijk dat kinderen leren met tegenslagen om te gaan. Zodat ze, anders gezegd, mentaal weerbaar zijn. Zo groeien ze op tot zelfredzame en veerkrachtige volwassenen.  Iets waar wij in de Hoeksche Waard als gemeente veel aandacht aan willen besteden. Met 11.000 kinderen onder de 12 jaar in onze gemeente is dit dan ook een belangrijk punt van aandacht.

Om die reden krijgen de leerlingen van basisschool de Schelp in Puttershoek dit theaterstuk dan ook met elkaar te zien. Daarnaast krijgen ze ook materiaal mee naar huis om hier met ouders/ verzorgers over in gesprek te gaan!

Met elkaar hopen wij zo ons steentje bij te dragen aan de veerkracht en het mentale welzijn van de jeugd in onze gemeente! Zo kunnen zij Samen Schitteren!

Afbeeldingen

0  reacties

Cookie-instellingen