Zorgoppas van start in de Hoeksche Waard: oppas voor kinderen die extra zorg nodig hebben

Marcella Boet 17-12-2023
322 keer bekeken 0 reacties

Op 1 december zijn gemeente Hoeksche Waard en Zorgoppas een pilot van 1 jaar gestart. Zorgoppas regelt geschikte en betaalbare oppas voor ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte. Met de pilot wordt onderzocht in welke mate Zorgoppas helpt om de vaak overbelaste ouders te ontlasten

Thema

Kinderopvang

Voor ouders met een kind dat ieder uur van de dag speciale zorg nodig heeft, is het vaak heel moeilijk om een geschikte oppas te vinden. Het gaat om kinderen met bijvoorbeeld autisme, een gedragsprobleem, een verstandelijke beperking of een chronische ziekte. Op 1 december zijn gemeente Hoeksche Waard en Zorgoppas een pilot van 1 jaar gestart. Zorgoppas regelt geschikte en betaalbare oppas voor ouders van kinderen met een extra zorgbehoefte. Met de pilot wordt onderzocht in welke mate Zorgoppas helpt om de vaak overbelaste ouders te ontlasten. 

Een avondje uit om te ontspannen en op te laden
Een ‘gewone’ oppas heeft vaak niet de juiste kennis om met zorgbehoevende kinderen om te gaan. Het inhuren van een professional is al snel 3 keer zo duur. Op opa’s en oma’s, vrienden en buren wordt al regelmatig een beroep gedaan. Een simpel avondje uit of samen kijken naar de voetbal- of hockeywedstrijd van de andere kinderen schiet er dan vaak bij in. Terwijl juist dit soort sociale activiteiten nodig zijn om overbelasting, stress of een burn-out bij ouders en de rest van het gezin te voorkomen. Zorgoppas helpt inwoners die het zelf niet geregeld krijgen om een geschikte oppas te vinden. De organisatie neemt ouders het zoekwerk uit handen.

Lees hier meer over Zorgoppas.

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen