Vogels spotten is echt cool!

Tuur door je verrekijker, stamp door de plassen of speel verstoppertje voor een tal van vogels in het natuurgebied Oudeland bij Strijen.

Leeftijd

Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12
Kinderen 12+
Hele gezin
Volwassenen

Soort activiteit

Buiten
Natuur & dieren

In het Oudeland vind je 2 vogelspot plekken. Het oude gemaal en een nieuwe vogelspot plek. 
Het gemaal van het Oudeland in Strijen heeft een mooie vogelspot locatie. Je loopt eerst een stukje door de polder en ziet daar al allerlei mooie vogels, maar eenmaal binnen bij het gemaal sta je goed verstopt en laten de vogels zich van hun ware aard zien. Wie weet zie je zelf wel een hert! 

De nieuwe vogelspot plek is aan de andere kant van de weg. Ter hoogte van het parkeer terein is een hek waar een bordje van staatsbosbeheer bij staat. Je mag hier doorheen en zo loop je door de grassen naar de nieuwe vogelspotplek. Deze wandeling duurt ongeveer een kwartiertje ( let op, in de zomer kunnen hier best wat brandnetels staan. dus trek een lange broek aan en bijvoorbeeld laarzen) 

In de bijlage vind je een vogelspot kaart die je uit kan printen en mee kan nemen tijdens je bezoek aan dit natuurgebied.In het gebouw van het gemaal vind je ook een kaart met de vogels die je kan spotten. Wie vind de meeste? 

Het adres is; Hoekseweg 8 in Strijen. Maar let op, je bent er zo voorbij gereden. 

Meer informatie over de Hoeksche Waardse natuurgebieden vind je hier. 
Of lees hier de ervaring van Hoekschemama, die samen met een groep moeders en boswachter Tara de vogelspot plekken ging bezoeken. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen