Zullen we praten?

Iedereen heeft wat aan een Goed Gesprek, zowel jong als oud. Ook voor ouders is de puberteit niet de makkelijkste tijd. Je kind is vooral bezig met eigen grenzen te ontdekken. Hoe ga jij daar als ouder mee om? En wat als jij wel hulp kan gebruiken om het gesprek te voeren? Je leest het hier.

Thema

Puber in huis

Iedereen heeft wat aan een Goed Gesprek, zowel jong als oud. Ook voor ouders is de puberteit niet de makkelijkste tijd. Je kind is vooral bezig met eigen grenzen te ontdekken. Door te praten met je kind, te luisteren en regels te stellen, kun je voorkomen dat je zoon of dochter begint met drinken en roken. Maar hoe doe je dat?

Uit onderzoek blijkt dat ouders meer invloed hebben op het gedrag van hun kind dan dat zij zelf denken. Pubers willen graag zelfstandig zijn, maar toch blijven zij de mening van hun ouders belangrijk vinden. Daarom is het belangrijk dat je als ouder duidelijk je mening geeft over roken en drinken.
Door op de juiste manier het gesprek aan te gaan en regels te stellen kun je de leeftijd waarop jouw kind kennis maakt met alcohol en tabak zo lang mogelijk uitstellen. 

Er worden met regelmaat online ouderavonden georganiseerd waarin dit onderwerp besproken worden. 
​​​www.goedgespreknix18.nl vind je daar de actuele informatie over. 

Zij hebben ook een Quiz gemaakt die meer inzicht geeft in welke type ouder jij bent. Dit inzicht kan jou ook helpen om wellicht het gesprek op jouw manier aan te kunnen gaan. 
Klik hier om naar de Quiz te gaan. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen