Buurtgezinnen

Buurtgezinnen is een initiatief gebaseerd op een oude gedachte: opvoeden doen we samen. Gezinnen die het zwaar hebben worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.

Thema

Ouderschap
Veiligheid

Waar kan een buurtgezin mij bij helpen?
Wanneer dingen tegen zitten en problemen zich opstapelen, hoeft er maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Dan lukt het niet meer om altijd voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf.

Dan kan een steungezin in de buurt een uitkomst zijn. Een gezin waar jouw kinderen regelmatig welkom zijn, zodat jij op adem kan komen.

Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan steun bij de opvoeding. En die geen familie, buren of vrienden in de buurt hebben, waarop ze een beroep kunnen doen.

De gezinnen maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. De coördinator is beschikbaar voor de gezinnen om op terug te vallen voor overleg of vragen.

Wat kan ik doen om te helpen?
Als steungezin word je voor een langere periode gekoppeld aan een vraaggezin. Welke steun je biedt en hoeveel tijd je erin steekt, is afhankelijk van de afspraken die je hierover maakt met het vraaggezin. Vanuit Buurtgezinnen wordt gevraagd of je in ieder geval gemiddeld een dagdeel per week beschikbaar bent. Gezinnen met (uitwonende) kinderen, maar ook stellen zonder kinderen met opvoedervaring zijn van harte welkom om zich aan te melden!

Steungezinnen krijgen geen vergoeding voor hun ondersteuning.
Omdat de veiligheid van kinderen voorop staat, moeten steunouders een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) kunnen laten zien. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

De gezinnen maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. De coördinator is beschikbaar voor de gezinnen om op terug te vallen voor overleg of vragen.

Waar kan ik mij aanmelden of vind ik meer informatie?
Vraag- en steungezinnen kunnen zich aanmelden via www.buurtgezinnen.nl/aanmelden. Mocht je vragen hebben of meer informatie willen, neem contact op met Thirza Barth (coördinator Buurtgezinnen) via 06-43139468 of thirza@buurtgezinnen.nl. Kijk ook op onze website: www.buurtgezinnen.nl of volg ons op Facebook

Afbeeldingen

Cookie-instellingen