Start met boeken! Boekstart voor kinderen vanaf 3 maanden

Ken jij het Boekstart programma al van de landelijke bibliotheek? Dit is een initiatief van de landelijke bibliotheek voor kinderen van 0 tot 4 jaar oud. De ideale leeftijd om te starten met het voorlezen, want hiermee creëer je alvast een voorsprong op de latere taalontwikkeling. Meer weten?

Leeftijd

Kinderen 0 tot 2
Kinderen 2 tot 4

Thema

Ouderschap
Opvoeden
Boekentips

Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal.
Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen.
Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een landelijk programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.
Als je baby ongeveer 3 maanden is, krijg je van de gemeente een brief met een waardebon. Met deze bon kunnen ouders hun baby gratis bibliotheeklid maken en een BoekStartkoffertje met onder meer 2 leuke babyboekjes ophalen bij de bibliotheek.

Maar er is meer! 
De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert regelmatig activiteiten voor baby's, peuters, kleuters en hun ouders: Deze worden BoekStart workshops genoemd en de actuele agenda vind je hier bij ons op de website of op de website van bibliotheek Hoeksche waard.

Heb je behoefte aan tips? 
Beginnen met voorlezen op jonge leeftijd is belangrijk. Maar hoe doe je dat, voorlezen met je kleintje? De BoekStart-coach geeft tips!


 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen