Bananen pannenkoek recept

Dit recept is een ware traktatie voor jou en je kind. En niet moeilijk om te maken. Voedzaam en zonder toegevoegde suikers, een fijne start van de dag..

Thema

Ouderschap
Voeding
Zorg goed voor jezelf

Leeftijd

Kinderen 2 tot 4
Kinderen 4 tot 8
Kinderen 8 tot 12
Kinderen 12+
Hele gezin
Volwassenen

Ingredienten voor 12 stuks:
2 bananen
3 middelgrote eieren
Snufje kaneel
Optie: voor de garnering kan je schijfjes banaan, bosvruchten, honing of stroop. 

Bereiding: 
Doe alle ingredienten in een kom en mix het geheel met een staafmixer tot je een glad beslag hebt. 
Verhit een beetje boter of olie in een pan en schep er wat beslag in. 
Er passen steeds 3 pannenkoekjes in één pan. 
Wacht tot de pannenkoekjes beginnen te stollen en bruin worden aan de onderkant. Er kunnen luchtbelletjes aan de bovenzijde verschijnen. 
Draai ze pannenkoekjes om met een spatel en bak ook de andere zijde bruin. 

Garneer ze evt met wat fruit en of honing. 

Geen staafmixer in huis? Prak dan je bananen met een vork fijn in een kom  en kluts je eieren fijn in een andere kom. Voeg deze ingredienten samen en mix met een vork of garde tot je een beslag hebt. 

Tip 1: Je kan ook havermout vlokken toevoegen aan het beslag wanneer je je pannenkoeken wat voedzamer wilt hebben. 

Tip 2: Heb je pannenkoeken over? bewaar ze tot 2 dagen in de koelkast, of vries ze in. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen