Programmeer je eigen kermisspelletjes met LEGO

07-01-2024 0 reacties

Begin

10-01-2024 om 14:15

Einde

10-01-2024 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum

Minigolf, bowlen of verdwalen in een doolhof allemaal leuke kermisspelletjes die de kinderen zelf bouwen en programmeren met LEGO® Essential en de programmeertaal Scratch. Nieuwsgierig geworden? Boek dan gauw deze leuke speelleermiddag in het Hoeksch MaakLokaal op 10 januari.

Wat de toekomst brengt weet niemand maar dat er robots ingezet zullen gaan worden dat staat inmiddels wel vast. Om alvast vaardig te worden in de omgang met robots wordt deze leuke workshop georganiseerd. Met de leskist van LEGO® Education SPIKE™ Essential worden kermisspelletjes gebouwd en door de kinderen zelf geprogrammeerd. Deze mooie robotsets zijn gesponsord door het Oranjefonds, Prins Bernhardfonds, VSB fonds en stichting Pica. 

Het Hoeksch MaakLokaal is een creatieve doe-het-zelf ruimte waar mensen samenkomen om te maken en met en van elkaar te leren. In de context van een Leven Lang Ontwikkelen zijn bibliotheken de aangewezen plek om levenslange nieuwsgierigheid te voeden en de digitale geletterdheid te stimuleren.

Kosten: €3,50 (plusabonnement), €4,25 (basisabonnement), €5 (niet-leden)

Aanmelden via onze website.

Meer activiteiten van Bibliotheek Hoeksche Waard kun je vinden via onze agenda.

Cookie-instellingen