Leren vliegen in de bieb

31-01-2023 0 reacties

Begin

01-02-2023 om 16:00

Einde

19-04-2023 om 17:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum (MaakLokaal)

Modelvliegen is gaaf. Als je nog jong bent kun je dat snel leren. Een modelvliegtuig is geen speelgoed meer, het bouwen of vliegen is een echte hobby. Voordat je met een modelvliegtuig de lucht in gaat, zijn er een flink aantal zaken die je moet weten. Het kan namelijk ook gevaarlijk zijn.

Als modelpiloot moet je weten welke gevaren dat zijn. Het is eigenlijk precies zoals in een echt vliegtuig. Je moet als piloot een opleiding volgen en examens afleggen voordat je als piloot een vliegtuig mag gaan besturen. Een piloot moet eerst zijn vliegbrevet halen. En zo gaat dat ook bij de “Modelvliegerij.” 

Gelukkig is er een Flightsimulator voor de modelvliegerij beschikbaar. Als je voldoende hebt geoefend met de simulator dan is de overstap naar het echte modelvliegen een stuk kleiner geworden. Daarom heeft de bibliotheek Hoeksche Waard, samen met echte - en ervaren modelvliegers van de Model Vliegclub Europoort (MVE), een programma opgezet waarmee je na een aantal lessen een echt vliegbrevet voor de flightsimulator kunt behalen. Daarvoor is het nodig dat je de aanwijzingen van de trainers en instructeurs opvolgt. Het is mogelijk dat je na 6 lessen van circa 1 uur, een eindexamen kunt doen en hiermee het A. Brevet motor Flightsimulator kunt behalen. Hiervoor moet je een flink aantal tests en vliegfiguren zonder fouten kunnen afleggen. Dus oefenen en nog eens oefenen.

Er ligt nu een unieke kans om te leren vliegen bij de Bibliotheek Hoeksche Waard. De modelvliegers- en bouwers uit de Hoeksche Waard leiden in zes lessen liefhebbers (14+) op voor het A-Brevet motor FS Phoenix mode 1 op basis van de KNVvL richtlijnen. De lessen worden afgesloten met een examen en daarmee wordt het eenvoudiger om een modelvliegbrevet te halen bij modelvliegclubs.

Droom je er al langer van om ooit eens met een echt modelvliegtuig de lucht in te gaan? Dan is dit een mooie eerste stap en een prachtige kans. In het Hoeksch MaakLokaal worden de vlieglessen gegeven op een Phoenix RC simulator door professionele en ervaren modelvliegers- en bouwers uit de Hoeksche Waard.

In de periode februari tot april vinden de lessen plaats in de bibliotheek in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland, Waterstal 1. Na het behalen van het vliegbrevet “A Brevet motor FS Phoenix mode 1” kan aansluiting gezocht worden bij de Modelvliegclub Europoort in Barendrecht. De vliegleraren kunnen daar alles over vertellen.

Lesdata

Les 1 – 1 februari; les 2 – 15 februari; les 3 – 8 maart; les 4 – 22 maart; les 5 – 5 april; les 6 – 19 april (woensdagmiddag). Tijdstip 16:00 – 17:30. De cursus wordt afgesloten door een examen (datum nader te bepalen).

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaande button. Kosten voor deze cursus bedragen €45,- met een biebpas, zonder biebpas €52,-, of met een plusabonnement €38,50. Voor deze cursus hoeven geen materialen te worden aangeschaft. Er is ruimte voor maximaal 6 deelnemers. Leeftijd is vanaf 14 jaar. Van de deelnemers wordt een serieuze interesse gevraagd.

Haal je het examen niet in één keer? Dat geeft niks, je leert van je fouten hoe je het kunt verbeteren. Als je eenmaal het vliegbrevet hebt gehaald mag je het met een echt, op afstand bestuurbaar “RC” vliegtuig proberen bij de vliegclub MVE in Barendrecht.

Klik hier om aan te melden via de website

Cookie-instellingen