Submenu

(Leren) programmeren bij de CoderDojo Hoeksche Waard

Iris van Veen 31-01-2022 46 keer bekeken 0 reacties

Begin

05-02-2022 om 11:00

Einde

05-02-2022 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Hoeksch MaakLokaal

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites of games. De focus ligt op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

De coaches bereiden verschillende lessen voor, voor beginners en gevorderden in verschillende programmeertalen zodat iedereen wat te leren heeft. Maar natuurlijk kunnen deelnemers ook zelfstandig of samen met iemand anders aan een eigen project werken. Bijna alles is mogelijk! De CoderDojo is leuk voor zowel jongens als meisjes. De coaches zitten klaar voor wie ergens tegenaan loopt of advies wil hebben.

De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 11.00 tot 13.00 uur in het Hoeksch MaakLokaal aan de Steenenstraat 24. Het MaakLokaal ligt tegenover de Bibliotheek in de Lindenhoeve.

     

Aanmelden

Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is verplicht.
De ticketverkoop gaat via de officiƫle website van CoderDojo.

Waarom leren programmeren?

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

Sponsoring

Dankzij het bedrijf Explect beschikt de CoderDojo over Microbits. Sioux Embedded heeft de bijpassende :MOVE mini robotjes aangeschaft. De CoderDojo Hoeksche Waard is heel blij met de donaties van Explect en Sioux!

Cookie-instellingen