Submenu

gespreksgroep ex-covid patienten

Adrie Verbaan 17-01-2022 87 keer bekeken 0 reacties

Begin

27-01-2022 om 14:00

Einde

27-01-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

gemeentehuis Oud-Beijerland

Veel mensen die corona hebben gehad, kampen nog lang met klachten. Ze zijn snel moe, hebben weinig energie of hebben moeite om dingen te onthouden of een slechte conditie. Het delen van ervaringen met lotgenoten kan dan uiterst waardevol zijn. De uitwisseling schept herkenning. We starten met een

27 januari 2022 14.00-16.00 uur → Hoeksche Waard

Veel mensen die corona hebben gehad, kampen nog lang met klachten. Ze zijn snel moe, hebben weinig energie of hebben moeite om dingen te onthouden of een slechte conditie. Daarvoor hoef je niet in het  ziekenhuis gelegen te hebben. Ook voor mensen die thuis uitzieken is het leven vaak niet meer zoals voor corona en zij staan voor de opgave een nieuwe fysieke balans te vinden en hun leven anders in te richten. Dit proces heeft veel impact op het psychosociale functioneren. Ook de primaire leefomgeving, de mensen met wie je dagelijks samenleeft, ondervinden de gevolgen van dit ziekteproces.

Het delen van ervaringen met lotgenoten kan dan uiterst waardevol zijn. De uitwisseling schept herkenning. De deelnemers ontwikkelen hierin een referentiekader voor zichzelf, kunnen elkaar steunen en bemoedigen en van elkaar leren door het delen van successen en goede tips.

In de groep praten we over:

  • De impact van Covid-19
  • Lichamelijke- en cognitieve restklachten en vermoeidheid; een nieuwe balans
  • Leven tussen hoop en vrees (niet weten wanneer je volledig zult herstellen)
  • Psychosociale gevolgen: acceptatie, rouw, angst
  • Schuldgevoel en schaamte
  • Betekenis voor de omgeving en werk; begrip en onbegrip

Maar ook de onderwerpen die jij inbrengt zullen we zoveel mogelijk aan bod laten komen.

We starten met de gespreksgroep op donderdag 27 januari in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Uiteraard worden hierbij de geldende corona-maatregelen aangehouden. De groep wordt door deskundige maatschappelijk werkers begeleid. Er zijn geen kosten aan verbonden.

We gaan uit van acht bijeenkomsten, elke donderdagmiddag van 14.00-16.00 uur.

Je kunt je hiervoor aanmelden via de knop 'Aanmelden voor deze activiteit', per T 088 900 4000 of via de mail: bureaudienst.hoekschewaard@kwadraad.nl. Ook voor vragen kun je uiteraard contact met ons opnemen. Vraag dan even naar Lilian Reuter of Adrie Verbaan.

Cookie-instellingen