Submenu

(Leren) programmeren bij de CoderDojo Hoeksche Waard

Iris van Veen 07-01-2022 41 keer bekeken 0 reacties

Begin

08-01-2022 om 14:00

Einde

08-01-2022 om 16:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Bibliotheek Hoeksche Waard organiseert op zaterdagmiddag 8 januari een CoderDojo online. Maak kennis met Scratch, Python, Java en nog veel meer.

De deelnemers mogen ook zelf bij de mentoren aangeven wat ze zouden willen (leren) programmeren. Ook leren de deelnemers van elkaar. De middag is leuk voor zowel jongens als meisjes van 8 t/m 17 jaar.

De CoderDojo vindt maandelijks plaats op de eerste zaterdag van de maand, van 14:00 tot 16:00 uur. Normaal gesproken in de Bibliotheek Oud-Beijerland Centrum aan de Steenenstraat 24, maar nu vanwege de lockdown online.

     

Aanmelden

Deelname is gratis maar vooraf aanmelden is verplicht.
De ticketverkoop gaat via de officiële website van CoderDojo. Na aanmelding ontvang je een dag van tevoren een link voor deelname.   

Wat is een CoderDojo?

Een CoderDojo is een internationale club waarbij kinderen (Ninja’s!) van 8 t/m 17 jaar zelfstandig aan de slag gaan met programmeren en het bouwen aan websites, games of robotjes. Bij CoderDojo ligt de focus op het (leren) programmeren en het ontmoeten van like-minded leeftijdsgenoten.

Dankzij het bedrijf Explect beschikt de CoderDojo over Microbits. Sioux Embedded heeft de bijpassende :MOVE mini robotjes aangeschaft. De CoderDojo Hoeksche Waard is heel blij met de donaties van Explect en Sioux!

Technologische ontwikkelingen gaan zo snel, dat jongeren op dit moment studeren voor banen die nog niet eens bestaan. Scholen kunnen in hun curricula deze snelle ontwikkelingen niet bijhouden en daardoor bestaat de kans dat jongeren al achter lopen voordat ze een stap op de arbeidsmarkt hebben gezet. Om deze jongeren te helpen bij hun ontwikkeling en ze te laten kennismaken met digitale vaardigheden van de 21e eeuw, heeft de Bibliotheek Hoeksche Waard een CoderDojo opgericht in de Hoeksche Waard.

0  reacties

Cookie-instellingen