Submenu

online Themabijeenkomst 'NIETS DOEN IS GEEN OPTIE' gratis deelname voor professionals uit HW

Sandra van Dijk 13-07-2021 71 keer bekeken 0 reacties

Begin

06-10-2021 om 15:00

Einde

06-10-2021 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

livestream vanuit de Boekenberg in Nissewaard

'NIETS DOEN IS GEEN OPTIE' (gratis) Online themabijeenkomst over kindermishandeling en huiselijk geweld voor professionals werkzaam in de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en Voorne-Putten. Woensdag 6 oktober - 15.00 – 17.00 uur. Let op! er is plek voor 120 deelnemers, VOL = VOL!

Ieder kinder heeft het recht om in een veilige omgeving op te kunnen groeien. Een leven zonder geweld is erg belangrijk voor een goede ontwikkeling van een kind. Helaas zijn er in Nederland toch kinderen die slachtoffer zijn van kindermishandeling en huiselijk geweld, bijna 120.000 per jaar! Sterker nog: naar schatting overlijdt zelfs één kind per week hieraan. Om nog meer kinderen veilig te laten opgroeien werkt Stevig Staan al sinds 2017 samen met de (centrum) gemeente Nissewaard. We werken er hard aan om het thema goed op de kaart te zetten o.a. binnen de gemeente Hoeksche Waard. De samenwerking zorgt voor veel lokale initiatieven die bijdragen aan een veilig thuis/ontwikkeling voor kinderen. Dit allemaal vanuit het programma 'Geweld hoort nergens thuis'. 

Voor deze online themabijeenkomst hebben verschillende deskundigen de handen ineen geslagen om een inspirerende middag te verzorgen. We hopen met deze bijeenkomst nog meer professionals te kunnen bereiken en ze bewust te maken van dit zeer belangrijke thema en de rol die zij hierin hebben. 

Er is ruimte voor 120 professionals. VOL = VOL!

Meer informatie; https://stevigstaan.nl/niets-doen-is-geen-optie/

Voor aanmelden: https://stevigstaan.nl/niets-doen-is-geen-optie/#aanmelden

Intitiatieve die hebben plaatsgevonden in Hoeksche Waard; voorlichting samen met Veilig Thuis voor professionals, onderzoek naar behoefte van pedagogische medewerkers binnen de kinderdagverblijven in het werken met de Meldcode - waarna er trainingen op maat zijn gegeven, de gemeente geeft hierin een subsidiebijdrage van 75%. Werkgroepen en intervisie gestart voor de borging van dit thema binnen de kinderdagverblijven. Er is een handreiking met daarin samenwerkingsafspraken tussen de kinderdagverblijven en Veilig Thuis (ZHZ). 

 

Cookie-instellingen