Submenu

Webinar "Geldezels voor zorgprofessionals"

Katelijn Kelder-Houtbraken 12-04-2021 46 keer bekeken 0 reacties

Begin

22-04-2021 om 10:00

Einde

22-04-2021 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Voor begeleiders en docenten van kwetsbare jongeren (met een LVB) wordt op 22 april het online webinar "Geldezels voor zorgprofessionals" georganiseerd. De organisatoren zijn VAR, politie, openbaar ministerie, landelijk kenniscentrum LVB en Betaalvereniging Nederland. Deelname is grati

In ruil voor wat geld geven (vaak kwetsbare) jongeren en jongvolwassenen criminelen toestemming tijdelijk grote bedragen op hun rekening te zetten. Een kleine moeite met helaas grote gevolgen. Veel criminele praktijken kunnen alleen met dit soort ‘geldezels’ plaatsvinden: de crimineel blijft buiten beeld, de geldezel is wel traceerbaar en hangt allerlei straffen boven hoofd. We willen de keten graag doorbreken!

Tijdens het webinar wordt er in gegaan op de problematiek, wat de gevolgen zijn voor geldezels, de signalen die u kunt opvangen en hoe we kunnen voorkomen dat jongeren worden verleid tot het geldezelschap.

Het is een afwisselend en interactief programma met medewerking van onder andere de politie, banken, de reclassering en wetenschap. In anderhalf uur weet u wat u moet weten om de jongeren die u begeleidt te beschermen en mee te helpen het criminelen een stuk lastiger te maken. U bent van harte uitgenodigd!

Voor meer informatie en aanmelden klik hier

Cookie-instellingen