Submenu

Webinar 'Begeleiden van ouders in de opvoeding'

Katelijn Kelder-Houtbraken 11-02-2021 39 keer bekeken 0 reacties

Begin

03-03-2021 om 10:00

Einde

03-03-2021 om 13:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Iedereen die met ouders werkt, intensief of zijdelings herkent de vraag: Hoe geef ik ouders advies over de aanpak van hun kind waar ze echt wat mee gaan doen? Advies dat aansluit bij hun vraag en mogelijkheden én bij hun kind. Meta Kuipers geeft je hiervoor hele praktische handvatten.

Zo’n advies geven lukt door niet het kind maar de ouder centraal te stellen. Ook al zie jij als professional, vanuit jouw afstand helder wat het kind nodig heeft: de uitdaging is om dat los te laten. De eerste stap is de ouder echt te willen begrijpen: wat maakt dat het niet lukt aan te sluiten bij het kind? In de regel is het niet onwetendheid over opvoeden en opgroeien, maar iets in de ouder zelf wat zijn of haar zicht op het kind in de weg zit. Vanuit deze oudergerichte basishouding bouw je samen aan een praktisch, gelijkwaardig en plezierig advies. In dit webinar maakt orthopedagoog en GZ-psychologe Meta Kuipers oudergericht samenwerken heel concreet.

Programma
Het eerste uur worden de uitgangspunten en de belangrijkste ingrediënten van oudergericht samenwerken geïntroduceerd en geïllustreerd door een casus uit de praktijk. In het tweede uur oefenen de deelnemers met een van de centrale instrumenten die ouders helpt hun kind weer te begrijpen, de sleutel in pedagogisch advies.

Voor wie is dit webinar?
Dit webinar is voor iedereen die vanuit zijn of haar beroep met ouders te maken heeft: wijkteams, jeugdzorgwerkers, opvoedbegeleiders, pleegzorgwerkers, pedagogen, maar ook pedagogisch medewerkers in de kinderopvang, consultatiebureau en onderwijs.

Meer informatie over het webinar en de kosten vind je hier.

Cookie-instellingen