Submenu

Symposium mentale gezondheid

Hanne Baselmans 16-11-2020 27 keer bekeken 0 reacties

Begin

19-11-2020 om 09:30

Einde

19-11-2020 om 11:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Donderdag 19 november van 9.30-11.30 uur: De eerste interactieve webinar van het platform mentale gezondheid ZHZ! voor beleidsmedewerkers, bestuurders en professionals in (gezondheids)zorg, onderwijs en welzijn.

 

Mentale gezondheid is waardevol en verdient aandacht. Deze coronatijd maakt ons dat weer duidelijk. In een set gesprekken nemen we u mee in verschillende aspecten van mentale gezondheid en gebeurtenissen die er invloed op hebben.
 
Meld je aan, volg de webinar live en stel ook zelf je vragen aan de experts via de live chat!
Al aangemeld? Binnenkort ontvang je de link waarmee je de webinar kunt volgen.

Programma

Welkom
door Joanne Blaak-van de Lagemaat, wethouder Hoeksche Waard en lid van het Dagelijks Bestuur van de Dienst Gezondheid & Jeugd ZHZ 

Mentaal gezond opgroeien
Centraal staat de ontwikkeling tot volwassene met voldoende veerkracht en mentale gezondheid. Wat zijn voorwaarden om mentaal gezond op te groeien? Waar kan een ander van invloed zijn (school, wijk, gemeenschap of gemeente)? Jan Pieter Verweij, ontwikkelingspsycholoog en directeur van Stichting Chris en Voorkom!
 
Veerkracht, zelfherstel en psychosociale hulp na schokkende gebeurtenissen
Welke psychosociale ondersteuning is nodig na schokkende gebeurtenissen? Is de corona crisis een schokkende gebeurtenis? Hoe reageren mensen op schokkende gebeurtenissen? Onze tweede gastspreker Ine Spee ondersteunt organisaties op psychosociaal gebied na schokkende gebeurtenissen in Nederland en Duitsland. Zij werkt onder meer samen met het onderwijs, politie, supermarktbranches, alarmcentrales, de overheid en GGD-en. Ine Spee, crisisadviseur bij ARQ-IVP en adviseur bij Stichting School en Veiligheid.
 
Impact van stress en werkeloosheid op de mentale gezondheid
Het SCP waarschuwt in de recente publicatie 'verwachte gevolgen van corona voor de psychische gezondheid'  van 7 juli 2020 o.a. voor de effecten van corona op werkverlies en werkonzekerheid en de impact daarvan op de mentale gezondheid. Daarover gaan we in gesprek met David van Maanen, directeur van de Sociale Dienst Drechtsteden. Op welke wijze heeft werkloosheid impact op mentaal gezond zijn? Hoe is de relatie tot langere periode van stress en armoede op gezondheid? David van Maanen, directeur Sociale Dienst Drechtsteden.
 
Gespreksleider Mariëlle Hornstra (Factor W) interviewt deze experts uit de regio Zuid-Holland Zuid en daarbuiten.

Aanmelden?
Stuur een e-mail naar Debbie Albers - van der Linden.
En deel gerust met een netwerkpartner voor wie het interessant is!

0  reacties

Cookie-instellingen