Submenu

Digitale dialoog: perspectieven van thuiszitters

Katelijn Kelder-Houtbraken 02-10-2020 49 keer bekeken 0 reacties

Begin

05-11-2020 om 15:00

Einde

05-11-2020 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De Number 5 Foundation werkt aan een publicatie, waarin kinderen/jongeren zelf aan het woord komen die weten hoe het is om niet (helemaal) in het onderwijssysteem te passen. Hun inzichten/ervaringen/idee├źn komen hierin aan bod. Op 5-11 wordt dit rapport tijdens de digitale dialoog gepresenteerd.

Uitnodiging digitale dialoog
Op donderdag 5 november 2020 (15:00 – 17:00) wordt de publicatie gelanceerd tijdens een landelijke digitale dialoog waarin kinderen, jongeren en andere relevante spelers (onderwijs, zorg, ouders, kenniscentra, fondsen, etc.) samenkomen om de inzichten te bespreken. Laurentien van Oranje zal de sessie leiden. Je bent hiervoor van harte uitgenodigd. 

De aanleiding: het thuiszittersvraagstuk
Aanleiding van de publicatie is het ‘thuiszittersvraagstuk’. Zoals je weet vallen tienduizenden kinderen en jongeren in Nederland geheel of gedeeltelijk uit op school, verlaten die voortijdig of lopen vast in hun zoektocht naar onderwijs waarin ze tot hun recht komen. Met grote sociale en emotionele gevolgen, nu en later. Ondanks alle lopende inspanningen en initiatieven is een echte structurele en gezamenlijke oplossing nog niet gerealiseerd.

Dit jaar loopt het Thuiszitterspact in het huidige verband af, vindt de evaluatie van het Passend Onderwijs plaats en brengt de COVID-19 crisis nieuwe inzichten. Juist kinderen en jongeren zélf kunnen als geen ander een nieuwe impuls geven aan deze brede beweging. Zij zijn immers de échte experts die helpen om anders naar vraagstukken te kijken. Vreemd eigenlijk dat hun inzichten vaak slechts in de marge – of niet – worden gehoord. De publicatie van de Number 5 Foundation biedt hiervoor een podium en vertaalt deze inzichten door naar handelingsperspectieven.

Aanmelden
Als je deel wilt nemen aan deze bijeenkomst, kun je mailen naar wessel.kok@numberfive.community. 

Cookie-instellingen